Wegwijs in de vierde graad woordkunst-drama

Vanaf 15 / 18 jaar - duur 3 jaar - 2u per week
In de vierde graad kan je kiezen voor de STUDIERICHTING VERTOLKEND ACTEUR, de STUDIERICHTING CREËREND ACTEUR of de STUDIERICHTING THEATERREGISSEUR

Studierichting VERTOLKEND ACTEUR

OPTIE SPELTHEATER
Dramalab 1u
Theater 1u
Dramalab
/
Theater
/

Studierichting CREËREND ACTEUR

Het domein Woordkunst-drama van de Kunstacademie Zaventem trekt resoluut de kaart van de CREËREND ACTEUR. In onze afdeling ben jij een makende speler!
Vanuit puur spelplezier, reflectie en inzicht doe je voorstellen op de speelvloer, probeer je, ga je op je bek en maak je theater. Je bent als speler deel van het maakproces.
Je ontwikkelt verder jouw materiaal, je stem, je lichaam. Samen met onze docenten en je student-collega’s leer je wat je eigen maakt,
ontwikkel je je sterktes en word je gesteund in het verleggen van je grenzen.
Jaarlijks mag je het podium delen met grote namen uit de performance- en de literatuurwereld voor 'Woordstorm', een project rond Gedichtendag, in samenwerking met, en op het podium van, het Cultureel Centrum De Factorij.
OPTIE THEATERMAKER
Dramalab 1u
Theater maken 1u
Dramalab
/
Theater Maken
/

Studierichting THEATERREGISSEUR

Lonkt het podium en/of de camera je toe, niet om er op of voor te staan maar om als maker een ploeg te begeesteren tot die ene unieke podium- en/of camera- ervaring dan zou dit wel eens als thuiskomen voor jou kunnen aanvoelen. We dompelen jou tijdens deze drie jaren- opleiding onder in het rijk aan kunsten bad der theatermakers, filmmakers, podiumkunstenaars, kortom makers. Samen wisselen we inzichten, dromen, technieken uit en verzamelen we materialen waarmee jij als regisseur aan de slag kan. Je bent de geest van de voorstelling. Je leert inzichten en je vormt je vaardigheden om je ideeën aan een diverse groep van medewerkers duidelijk te maken.
Tijdens de wekelijkse contactmomenten ontwikkel je jouw materiaal; je inzichten, je verhalende honger. Samen met de (domein)leerkrachten van de Kunstacademie, je medeleerlingen, ontdek je wat je eigen maakt, ontwikkel je je sterktes en word je gesteund in het verleggen van je grenzen. We kijken naar tradities maar er zijn geen heilige genres of methodes in deze opleiding. Naast de speltheorie zijn er veel “best practices”. In de vele praktijkoefeningen kom je verschillende visies, spelers en opinies tegen die je als regisseur kunnen uitdagen, kunnen verrijken en weerbaarder maken.
Naast geregisseerde of collectieve maakprocessen is er tijdens de opleidingsperiode ook ruimte voor je eigen solo performance/voorstelling. De individuele ontwikkeling van de regisseur staat centraal voor ons.
OPTIE THEATERREGISSEUR
Danscompositie en -improvisatie 1,5u
Scenografie 1,5u
Spelcoaching
/
Dramaturgie
/