Wegwijs in muziek voor kleuters

voor kinderen van 5 jaar - duur 1 jaar - 2u per week
Muziekinitiatie 1u
Domeinoverschrijdende initiatie of Muziekinitiatie voor violisten 1u
optioneel (niet verplicht): Voorbereidend kinderkoor ZaZing!
Instrumentinitiatie
Misschien heb je al een uitgesproken voorkeur voor een bepaald instrument.
In onze academie kan je in de eerste graad, indien er een plaatsje vrij is, starten met accordeon, blokfluit, cello, contrabas, dwarsfluit, gitaar, harp, klarinet, saxofoon, koperblazers (bariton, cornet, hoorn, trombone, trompet), piano, slagwerk of viool. Spelenderwijs ervaar je samen met je leraar hoe je instrument het verlengde kan worden van je lichaam.
Op je eigen tempo ontwikkel je je fijne motoriek en je muzikale gehoor.
Deze les combineer je verplicht met een groepsles Muziekinitiatie, Muziekinitiatie voor violisten of Domeinoverschrijdende initiatie.
Voor instrumentinitiatie kan je niet online inschrijven maar contacteer je Marleen Van Mechelen via mailMarleen.
Domeinoverschrijdende initiatie
In deze cursus komen muziek, theater, beweging en beeld hand in hand aan bod.
Je proeft op een ongedwongen manier van de verschillende kunstvormen en ontwikkelt zo een brede muzische kijk. Spelenderwijs ontwikkel je je zintuigen en scherp je je nieuwsgierigheid voor kunst aan!
Muziekinitiatie voor violisten
Kies je voor viool? Dan combineer je je instrumentles met "Muziekinitiatie voor violisten".
Je gaat er aan de slag met de muzikale bouwstenen, ontwikkelt je gehoor en je voorstellingsvermogen en als hoogtepunt vorm je samen met andere jonge violisten een heus orkest. Je ondervindt het plezier van samen musiceren, samen leren, en zelfs samen concerteren!
Voorbereidend Kinderkoor Zazing!
Het voorbereidend kinderkoor is een levendige groep waarin jonge talenten op een speelse manier worden geïntroduceerd in de wereld van zang, ritme en dans. Deze energieke bende bestaat uit nieuwsgierige kinderen die met enthousiasme en stralende gezichten samenkomen om hun stemmen te laten klinken in harmonie. Onder leiding van onze gepassioneerde dirigent Evelyne en instructeur Falke ontdekken ze de magie van samenzang, leren ze ritmische patronen klappen en voelen ze de vreugde van bewegen op muziek. Het voorbereidend kinderkoor is niet alleen een plek waar muzikaliteit wordt ontwikkeld, maar ook waar vriendschappen bloeien en zelfvertrouwen groeit. Hier begint de reis naar muzikale wonderen!
Klik hier om naar de website van het koor te gaan.