Wegwijs in Specialisatie Dans

In specialisatie kan je kiezen voor de STUDIERICHTING VERTOLKEND DANSER
Basis 2u
Danslab Hedendaagse dans 2u
Compagnie Made in Zaventem wil een podium geven aan jongeren met een grote passie voor dans. Jonge dansers krijgen hier, lang voor ze (eventueel) aan een kunstopleiding beginnen, de ervaring van een volwaardige, professionele creatie. De compagnie bestaat uit een twaalftal gedreven dansers die via een auditie worden geselecteerd. Maandelijks worden er in de studio verschillende dansstukken aangeleerd. Deze worden naar verschillende podia gebracht (voorstellingen en – festivals) over heel België. Met de compagnie proberen we een brug te bouwen tussen het semi-professionele en het professionele hedendaagse dansveld in België. Dat maakt onze compagnie uniek. We zijn hierdoor ook een meerwaarde voor de cultuursector van de gemeente Zaventem.
Stacks Image 256
De compagnie wordt geleid door Ivan Schauvliege en Matthew Decuyper.

De Belgische danser en choreograaf Ivan Schauvliege (°1985) behaalde zijn Bachelor diploma als danser met specialisatie choreografie aan de Rotterdamse Dansacademie in 2008. Hij begon op jonge leeftijd zijn eigen werk te maken dat opgevoerd werd in verscheidene theaters en festivals in België en Nederland. Deze zijn onder meer Amsterdam Fringe Festival’ ‘Urban Explorers Festival’, ‘Nuit Blanche Bruxelles’, ‘Museum Night Fever’ en ‘Licht Gekanteld’. Hij was resident choreograaf in het ‘Reverie Festival’, ‘Random Collision’ en ‘Worteldagen Norg’. Hij was assistent choreografie voor de creatie van ‘With/Without’ van Michael Schumacher en is vaak te gast als assistent regie bij de Vlaamse Opera. Op dit moment is hij actief als leerkracht improvisatie en choreografie aan de Kunsthumaniora Brussel en aan Kunstacademie Zaventem. Hij verzorgt ook workshops improvisatie, improvisatiedidactiek en compositie voor het OVSG, de Koninklijke Balletschool Antwerpen en vele anderen.

Matthew Decuyper (°1997) genoot van zijn opleiding Woordkunst Drama aan de Academie/Kunsthumaniora Brugge en vertrok daarna naar Nederland om daar mijn vervolgopleiding BA Docent Dans te studeren aan de dansacademie van Codarts Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam. Tijdens deze vierjarige opleiding kwam hij in aanraking met de veelzijdige domeinen van het danswerkveld en choreografeerde hij met zijn eigen collectief als voor andere compagnies verspreid over Nederland en België. Deze zijn onder meer ‘Mantis Festival Utrecht’, ‘Spinning
Records TV’, ‘Schritmacher Festival’, ’Dansstudio Ballerino ’en ‘De Grote Belgische Dansvritrine’. Hij was assistent choreograaf voor het video project ‘LAMBS ’van Emma Evelein en danste
daarnaast ook in haar collectief. Ondertussen is hij leerkracht hedendaagse dans op de KSO Kunsthumaniora Brussel, DKO Kunstacademie in Zaventem, Codarts Rotterdam en Fontys Dansacademie Tilburg.