Wegwijs in de tweede graad dans

Voor kinderen van 8 t.e.m. 11 jaar - duur 4 jaar - 2u per week (optioneel +1u)
Danslab Klassieke dans 2u
optievak: Danslab Hedendaagse dans 1u
Voor volwassenen vanaf 18 jaar - duur 4 jaar - 2u per week (optioneel +1u per 2 weken)
Danslab 2u
optievak: Pilates 1u per 2 weken
Danslab
Gedurende 4 jaren bouw je langzaam aan een sterke klassieke basis, waarbij veel aandacht uitgaat naar beleving, souplesse, muzikaliteit, kracht, doorzettingsvermogen, concentratie, ruimte- en lichaamsbesef, coördinatie, placement, maar vooral ook dansplezier.
Je leert elk jaar veel vaardigheden bij en krijgt zo een prima basis voor allerlei andere dansvormen.
Naast een stevige technische basis proberen we de jonge dansers te helpen om zich te ontplooien tot artistieke wezens.
Hedendaagse dans
In onze academie krijg je de mogelijkheid om, naast de 2 uren klassieke dans, nog een derde uur les te volgen: hedendaagse dans.
De combinatie van klassieke en hedendaagse dans is uiteraard ideaal voor wie zich nog extra in zijn/haar hobby wil verdiepen en zich nog intensiever wil voorbereiden op de lessen in de derde graad.
Voor deze cursus betaal je geen extra inschrijvingsgeld.
Pilates
Iedere Pilatesles is gericht op lichaam en geest. Het is een fysieke en mentale conditietraining die je kracht, flexibiliteit, evenwicht en coördinatie verbetert.
De klassieke pilates-methode volgt de principes van vloeibaarheid, centering, precisie, controle, focus en ademhaling. Omdat er ook wordt gewerkt op ademhaling en concentratie vermindert, stress, voel je je algemeen beter en zie je er beter uit.
Het brengt je lichaam en geest in balans.
Pilates bestaat uit een reeks van vaste opeenvolgende oefeningen die worden beoefend op een mat. In deze oefeningen trainen we alle spiergroepen en werken we op het correct bewegen vanuit de kracht van de buik (de 'Core' of 'Powerhouse' zoals dit in Pilates wordt benoemd.