Stacks Image 504210


 leraars Initiatie

 •  Inneke Van Riel

  Open or Close
 •  Inge Heerwegh

  Open or Close
  Stacks Image 504170
  Inge Heerwegh studeerde aan het Lemmensinstituut waar ze in 1990 haar diploma Muziekpedagogie behaalde. Onmiddellijk daarna besliste ze om nog verder te studeren en in 1993 behaalde ze haar diploma Bachelor Lager Onderwijs aan het Heilig Hartinstituut te Heverlee.

  De grote droom van Inge was steeds om deze twee diploma's te combineren. Na enkele jaren te werken als onderwijzeres heeft ze dan ook beslist om zich nog enkel te focussen op Algemene Muziekinitiatie en Muzische Vorming in de lagere school. Jonge kinderen zijn een heel dankbaar publiek dat zonder vooroordelen en met een open muzische houding graag alle kunstvormen ontdekt.

  Momenteel geeft Inge les in de Kunstacademie van Zaventem en de Vrije Basisschool De Pepel in Kapelle-op-den-Bos.

 •  Aline Hopchet

  Open or Close
  Stacks Image 504179
  Aline Hopchet behaalde in 1997 het Meesterdiploma blokfluit bij Bart Spanhove (Lemmensinstituut te Leuven). Vervolgens studeerde zij blokfluit bij Marion Verbruggen en barokhobo bij Ku Ebbinge (Koninklijk Conservatorium van Den Haag). Ze vervolledigde haar studies bij Paul Dombrecht (Koninklijk Conservatorium van Brussel) en behaalde in 2009 haar Master barokhobo bij Marcel Ponseele en Benoît Laurent (Conservatoire Royal de Bruxelles).

  Aline Hopchet speelde reeds met de ensembles Zefiro Torna (cd Mermaphilia – Eufoda), Le Concert Spirituel (Hervé Niquet), Elyma (Gabriel Garrido), Oboefollia (Paul Dombrecht), Clematis (cd’s: symphoniae van Nicolaus à Kempis, sonates en cantiones van Carolus Hacquart - Musica Ficta), Le florilège musical (Guy Lardinois) en La Simphonie du Marais (Hugo Reyne). In 2004 richtte ze haar eigen ensemble CANNAMELLA op. Het ensemble bespeeld het minder bekende repertoire uit de 17de en 18de eeuw. Een eerste cd met liedekens en instrumentale muziek uit het 17de eeuwse Brussel kwam uit in 2011 (Ik ben getrouwd met een kwaaie Griet - Davidsfonds). Uit passie voor de flageolet (klein 19de eeuws blokfluitje) ontstond haar ensemble LES PANTALONS. Vier muzikanten bespelen met humor en virtuositeit de 19de eeuwse bal- en salonmuziek op de flageolet, cornet, viool en tafelpiano. www.cannamella.be www.lespantalons.be Aline Hopchet is leerkracht blokfluit, barokhobo, muziekinitiatie en oude muziek aan de muziekacademies van Zaventem, Kampenhout en Lokeren. Ze geeft de cursus schalmei en dulciaan aan de muziekacademie van Woluwé-Saint-Lambert. Van 2005 tot 2010 gaf ze blokfluit en oude muziek aan l’IMEP (Institut Supérieur de Musique et de Pédagogie) te Namen. Daarnaast wordt haar regelmatig gevraagd lezingen te geven en is ze sinds 2000 lid van de educatieve dienst van het Muziekinstrumentenmuseum te Brussel (MIM).


© KunstAcademieZaventem | Willem Lambertstraat 1, 1930 Zaventem | +32 2 720 05 28 |
infokaza