Stacks Image 504229


Stacks Image 504217

Muziekinitiatie voor kinderen van 5-7 jaar

In de muziekinitiatie krijgen de kinderen de kans om op een speelse wijze kennis te maken met de wondere wereld van de muziek. Geen dwingend karakter van de schoolbanken, maar in een open ruimte gaan we samen op ontdekkingsreis naar een wereld van klanken, ritme en melodieën.

De kinderen worden aangemoedigd om creatief en in groep, te zingen, te spelen op kleine instrumentjes en te bewegen op muziek van bij ons en van ver weg.

1 keer per week, gedurende 50 minuten , gaan we aan de slag met groepjes van maximaal 15 kinderen. De groepen worden ingedeeld op basis van de leeftijd.

Muziekinitiatie wordt georganiseerd in Zaventem, Kortenberg en Kampenhout. De uurroosters vind je op de website.


Instrumentinitiatie voor kinderen van 5-8 jaar

Een echt instrument leren bespelen vanaf jonge leeftijd? Dat kan! Het is een droom van vele jonge kinderen om, net zoals de grote mensen, op een podium te staan om samen muziek te maken. De voordelen zijn immens groot als je de kans krijgt om op hele jonge leeftijd voeling te krijgen met je instrument. Je instrument wordt dan op een natuurlijke manier een verlengstuk van je lichaam waarmee je je muzikaal kan leren uitdrukken.

Het instrumentenaanbod is verschillend per vestiging. Check hiervoor de uurroosters.

Instrumentinitiatie (50 min. /week) volg je steeds in combinatie met een groepsles naar keuze (50 min. /week) :

-
muziekinitiatie - groepsles viool voor de violistjes, op zaterdag - muziekleer Amv L1 (vanaf 8 jaar).

Groepsles viool is voor vele kleine strijkertjes is het moment van de week waarnaar zij uitkijken. Zij vormen al snel een hechte groep en ondervinden het plezier van samen muziek maken, samen leren, elkaar helpen, ... Fier en met een ‘samen zijn we sterk’- gevoel kruipen ze dan ook met veel plezier het podium op.

Gezien het beperkt aantal plaatsen is het aangeraden snel in te schrijven.

Coördinator: Inneke Van Riel


© 2014 KunstAcademieZaventem | Willem Lambertstraat 1, 1930 Zaventem | +32 2 720 05 28 |
infokaza