Stacks Image 528871


 leraars DANS

 •  Carmen Vanhees

  Open or Close
  Stacks Image 1807
  CARMEN VANHEES begint haar danscarriëre te Bree aan de balletschool van Marijke Clijsters van de Royal Academy of Dance (Londen). Met succes doorloopt ze alle basisniveaus tussen haar zesde en elfde levensjaar. Op twaalfjarige leeftijd begint ze aan de pre-professionele graden, die ze met onderscheiding behaalt. Na de humaniora begint Carmen Vanhees haar studies aan het Lemmensinstituut te Leuven. Ondertussen blijft ze intensief met dans bezig.  Ze volgt regelmatig les bij Antony Jadwiga (R.A.D.) te Luxemburg en bij Ian Steyn du Toit in Leuven. In 1999 danst ze als half-soliste het ballet 'Giselle' in de compagnie van Ian Steyn du Toit te St.-Niklaas. In 2000 wordt ze geselecteerd voor P.A.R.T.S., dansschool van choreografe Anne Teresa de Keersmaeker te Brussel. Ze zal er een jaar studeren, zonder haar muziekstudies op te geven. Het daarop volgende jaar studeert ze met onderscheiding af aan het Lemmensinstituut en behaalt haar aggregaatsdiploma. Na haar licentiaatsdiploma begint ze een gespecialiseerde opleiding piano en kamermuziek in de klas van Boyan Vodenitcharov aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel. Momenteel is ze actief als pianiste (Champ d’Action, pianoduo, ...) en als danseres. Ze geeft al 11 jaar klassieke dans aan de Kunstacademie van Zaventem, waar ze ook instrumentbegeleidster en coördinator van de dansafdeling is.
 •  Karolina Wolkowiecka

  Open or Close
  Stacks Image 1969
  KAROLINA WOLKOWIECKA is in 1975 in Polen geboren. Op tienjarige leeftijd begon ze haar dansopleiding bij het Nationaal Ballet School van Warschau. Eens afgestudeerd danste ze van 1994 tot 1996 bij het ballet van het Nationale Theater van Warschau. Ze vervolgde haar dansopleiding in P.A.R.T.S in Brussel vanaf 1996. In 2000 naam ze deel aan de X-group. In de zomer 2005 was ze deelnemer aan het DanceWeb Scholarship Programme in Wenen. In 2009 afstudeerde ze van Specifieke Leraren Opleiding richting Dans bij Koninklijk Conservatorium - Artesis Hogeschool Antwerpen. Sinds 1999 werkte ze samen met verschillende choreografen, regisseurs en kunstenaars o.a. Anabel Schellekens, Sato Endo, Kris Verdonck (A Two Dogs Company), Greet Vissers, Lise Duclaux, Manuela Rastaldi, Merlin Spie, In Vitro vzw. Sinds 2008 werkt ze ook samen met Kaya Kolodziejczyk in een danscollectief U/LOI (Universal Law Of Impermanence).
  Sinds een aantal jaren werk ze ook als dansdocente. Naast haar opdracht in de Kunstacademie van Zaventem gaf ze ook les o.a. in Art Forum en Danscentrum Aike Raes in Leuven, De Ingang vzw in Gent, in de academies van Tienen, Bornem, Vilvoorde. Sinds 2012 geeft Karolina klassieke danstechniek aan de Kunsthumaniora van Brussel.
 •  Ivan Schauvliege

  Open or Close
  Stacks Image 424447
  Ivan Schauvliege (°1985) begon op op vijftienjarige leeftijd te dansen en tegelijk al zijn eigen werk te maken dat opgevoerd werd in verscheidene theaters, musea en festivals in België en Nederland zoals Amsterdam Fringe Festival’ ‘Urban Explorers Festival’, ‘Nuit Blanche Bruxelles’, ‘Museum Night Fever’ en ‘Licht Gekanteld’. Hij was resident choreograaf in het ‘Reverie Festival’,  ‘Random Collision’ en ‘Worteldagen Norg’. Hij behaalde zijn Bachelor diploma als danser met specialisatie choreografie aan de Rotterdamse Dansacademie in 2008.

  Ivan was assistent choreografie voor de creatie van ‘With/Without’ van Michael Schumacher en is vaak te gast als assistent regie bij de Vlaamse Opera. Hij danste en choreografeerde voor de Vlaamse opera, Opera Today, Foundation Béjart en maakte repertoire voor de Rotterdamse Dansacademie, de Europese Commissie, Sogni, Dansstudio Arabesque en De Compagnie Lier.

  Op dit moment maakt hij deel uit van de collectieven ’20 For Brussels’ en ‘Chapter One’ en ensemble ‘Europa Ritrovata’ en geeft les improvisatie en hedendaagse dans aan Kunsthumaniora Brussel en de Academie van Zaventem. 
 • Open or Close

Begeleiders:

 •  Pieter Smout

  Open or Close
  Stacks Image 528849
  PIETER SMOUT werd geboren in 1979 in Mechelen (België).Van 1997 tot 2003 studeerde hij klassiek piano aan het Koninklijk Conservatorium Brussel bij Jan Michiels. Aanvullende masterclasses jazz en vrije improvisatie bij Kris Defoort, Ron van Rossum, Bob Mover en Pierre Anckaert. Aanvullend studeerde Pieter in Lissabon bij Jorge Moyano.

  Sinds 2003 werkt hij als freelancer voor theater, koor, dans, klassieke projecten, big band en musical. Tussen 2007 en 2009 tourde hij met Luc Apers in Belgische zalen met de voorstelling “Double Face”. Daarnaast werkte Pieter samen met muzikanten als Hans Mortelmans, Emile Verstraeten (Bart Peeters), Sabien Thiels, Johan Verminnen en Grietje Vanderheijden (Ketnet).

  Rond diezelfde periode speelde Pieter bij producties bij De Munt, Vlaams Radio Orkest, Blindman, LOD, Musical Vlaanderen en Joop van den Ende (NL).
  In 2006 richt hij met zangeres Hannelore Muyllaert een duo op – Deux Indécis - dat zich voornamelijk toelegt op Franse Chanson: Piaf, Brel, Vian, Ferré. Deux Indécis heeft sindsdien geregeld opgetreden in binnen -en buitenland (Denemarken, Frankrijk, Nederland) , alsook in Vlaamse Cultuurcentra, Ancienne Belgique, The Music Village, Bozar en Concertgebouw Brugge.

  Als freelance pianist begeleidt hij momenteel aan de internationale danshogeschool PARTS en de Brusselse dansgezelschappen Rosas en Yantra.

  Pieter werkt als begeleider ballet, musical en zang in de muziekacademies van Sint Agatha Berchem, Sint Pieters Woluwe en Zaventem en in de Kunsthumaniora Brussel.

© KunstAcademieZaventem | Willem Lambertstraat 1, 1930 Zaventem | +32 2 720 05 28 |
infokaza